IMG_1884.jpg
60E8BA1F-E3C6-4065-91D4-10BEEB8F6CC2_edited.jpg

"Ik wil kinderen en jongeren hun vrijheid terug geven. Omdat ik heel dicht bij mezelf sta en hen benader vanuit gelijkwaardigheid en met vertrouwen, creëer ik een opening en voelen kinderen zich snel thuis bij mij. Het speelbos is uiteraard ook een excuus om zelf te blijven spelen. Ik ben hier om te leren"

“Ik heb lang gezocht naar een voorbeeld, iemand die mij inspireert, een ‘voorbeeld’held. Totdat ik Ilse ontmoette. Vanaf moment één dat Ilse een ruimte instapt is ze ER. Zoveel pit - zoveel kracht - zo eindeloos veel eigenheid. De krachtige woorden van Ilse vormen nu mijn basis. Ilse speelt, inspireert en beweegt met alles wat de wereld ons heeft gegeven. Ilse roept het kind in mij op,

en heelt het kind in mij.”

—  Gaia Sofie Theil

IMG_6937_edited.jpg

 
OVER MIJ

 

Mijn naam is Ilse, ik ben moeder van 2 prachtige kinderen: Ana, 8 jaar en Toon, 10 jaar.

Het speelbos ligt in mijn achtertuin. Deze plek is zo mooi en bijzonder dat ik die graag wilde delen met anderen. Ik wil dat kinderen zich geliefd, gezien en gesteund voelen en dat ze vrij mogen spelen en ontdekken in de natuur, net zoals ik dat nog kon als ik kind was.

In 2018 richtte ik de VZW Onder De Eiken op en ging het speelbos officiëel van start. Sindsdien komen er jaarlijks meer dan 900 kinderen spelen.

Mijn context zetten vòòr ik een kind benader is key. Zijn of haar grootsheid zien en weten dat het antwoord altijd in hem of haar ligt. Ik zie mezelf als iemand die in haar kracht staat, wetende dat ik een verschil kan maken. Kinderen van nu worden geboren met een ruimer bewustzijn. Ze weten vaak wat ze willen en laten zich niet sturen. Het is belangrijk dat ze de ruimte krijgen en gezien worden en dat ze vooral blijven voelen en in verbinding blijven met hun hart en hun eigen waarheidsbron. Wij hebben als volwassene veel van hen te leren.

Kinderen zijn mijn leraars, ik inspireer hen en ik laat mij inspireren zodat ik zelf blijf groeien als mens en deel uit maak van een wereld waarin liefde, harmonie, rechtvaardigheid, universele waarheden en vooral vrijheid en onze vrije wil centraal staan.

Naast het speelbos ben ik kunstenaar. Ik maak cellen van papier en doe dat in mijn atelier in Antwerpen. Ik heb een coach opleiding gevolgd bij Creative Consciousness en heb gewerkt bij BOS - Brussels Outdoor School-  in Tervuren.