top of page
IMG_1884.jpg
60E8BA1F-E3C6-4065-91D4-10BEEB8F6CC2_edited.jpg

"Ik wil kinderen en jongeren hun vrijheid terug geven. Omdat ik heel dicht bij mezelf sta en hen benader vanuit gelijkwaardigheid en met vertrouwen, creëer ik een opening en voelen kinderen zich snel thuis bij mij. Het speelbos is uiteraard ook een excuus om zelf te blijven spelen. Ik ben hier om te leren"

“Ik heb lang gezocht naar een voorbeeld, iemand die mij inspireert, een ‘voorbeeld’held. Totdat ik Ilse ontmoette. Vanaf moment één dat Ilse een ruimte instapt is ze ER. Zoveel pit - zoveel kracht - zo eindeloos veel eigenheid. De krachtige woorden van Ilse vormen nu mijn basis. Ilse speelt, inspireert en beweegt met alles wat de wereld ons heeft gegeven. Ilse roept het kind in mij op,

en heelt het kind in mij.”

—  Gaia Sofie Theil

IMG_6937_edited.jpg

 
Ilse en Stephan

 

Mijn naam is Ilse, moeder van 2, coach en kunstenaar.

Het speelbos ligt in mijn achtertuin. Deze plek is zo mooi en bijzonder dat ik die graag deel met anderen. Ik wil dat kinderen zich geliefd, gezien en gesteund voelen en dat ze vrij mogen spelen en ontdekken in de natuur, net zoals ik dat nog kon als ik kind was.

Daarom richtte ik in 2018 de vzw op en zet ik mij sindsdien in als vrijwilliger om het spel van kinderen te faciliteren. Sindsdien komen er jaarlijks meer dan 300 kinderen spelen.

Mijn context zetten vòòr ik een kind benader is key. Zijn of haar grootsheid zien en weten dat het antwoord altijd in hem of haar ligt. Ik zie mezelf als iemand die in haar kracht staat, wetende dat ik een verschil kan maken. Kinderen van nu worden geboren met een ruimer bewustzijn. Ze weten vaak wat ze willen en laten zich niet sturen. Het is belangrijk dat ze de ruimte krijgen en gezien worden en dat ze vooral blijven voelen en in verbinding blijven met hun hart en hun eigen waarheidsbron. Wij hebben als volwassene veel van hen te leren. Kinderen zijn mijn leraars, ik inspireer hen en ik laat mij inspireren zodat ik zelf blijf groeien als mens en deel uit maak van een wereld waarin liefde, harmonie, rechtvaardigheid, vrijheid en universele waarheden centraal staan.

Sinds 2021 word ik bijgestaan door mijn partner Stephan Oomen, leerkracht, ervaringsgerichte outdoor begeleider en time-out leerlingbegeleider.

Stephan is een feestje voor kinderen. Hij vertelt over Odysseus en zijn woeste reus met maar één oog en leert de kinderen hun eigen bamboefluit, zwaard of amulet maken. 

IMG_0047.JPG
bottom of page