top of page
IMG_9934_edited.jpg

 

VISIE

 

Of een kind wil lezen in de hangmat, wil slingeren aan een touw, een moddertaart maken of een kuil graven, het bepaalt zélf vanuit zijn eigen behoefte, interesse, motivatie en talent wat het wil doen, wat het nodig heeft. Het is door hen deze vrijheid te geven dat hun eigenheid naar boven komt.

Het kind wordt niet alleen aangemoedigd om zelfredzaam te zijn, maar ook om naar zijn eigen stem te luisteren en die te laten horen. Het krijgt de kans om op te komen voor zichzelf. En als dat niet lukt dan luisteren we en kijken we naar wat het zélf kan bedenken om het op te lossen. Als een kind met iets zit komt het soms uit zichzelf meewieden in de moestuin, om zo zijn hart te luchten. Er is steeds ruimte voor liefdevolle ondersteuning of 1 op 1 coaching .

Onder De Eiken wil een plek zijn waar kinderen in hun kracht staan en daarin blijven staan door hen een stem te geven en hen aan te moedigen in hun zelf te geloven. Kinderen gaan hier anders naar huis dan van een speelplein of een georganiseerd themakamp.

En uiteraard beleeft je kind zijn avontuur in gezonde buitenlucht en zonlicht, weg van schermen en WIFI, tussen de bomen, in aanraking met natuurlijke materialen, geuren en geluiden.

bottom of page